Skadedyr i treverk

Skadedyr i treverk

Mange insekter lever i treverk. Flere av disse bruker trevirke som mat, men treverk er også et ypperlig sted for å lage bolig. Barkbiller og trebukker de vanligste insektene som spiser.

De fleste og viktigste skadedyra i treverk finner vi blant de som bruker materialet som bol og reirplass og i all hovedsak er dette maur og biller. Særlig kan vi nevne borebiller, husbukk og andre trebukker.

Noen skadedyr som lever i matvarer og tekstiler kan også gnage seg inn i treverk for å forpuppe seg. Tilstanden på treverket har mye å si for hvilke skadedyr man kan forvente å finne; borebiller, trebukker, blåbukk, husbukk.

De fleste insektene i treverk regnes ikke som skadedyr og ikke alle trenger å bekjempes. Skadedyr i tre lever ofte av bark og kommer gjerne inn med ved. De skadedyrene som må bekjempes kan være vanskelig å bli kvitt uten hjelp av eksperter.

Våre skadedyrteknikere har lang erfaring i å klare å finne ut av hvilket skadedyr du har problemer med. Skadedyr legger igjen spor og sportegn som vi er eksperter på finne ut av.

Vi hjelper deg gjerne med å finne ut av hvilket skadedyr du har og om du trenger å bekjempe dette. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon. Gå til vår kontaktside.

Les egen artikkel om skadedyr i fyringsved her