Gratis døgnservice

Veggdyr - veggedyr

I motsetning til de fleste andre insekter er veggedyrene vingeløse. Bortsett fra de gangene de er fylt med blod, er kroppen tynn som papir. Fargen er nærmest rødbrun når den er fylt med blod, og mer grålig når den ikke har spist.

Del denne artikkelen med andre

Soverom

Latinsk navn

Cimex lectularius
Veggdyr - veggedyr

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon. Ring oss gratis på 800 83 002 eller gå til vår kontaktside.

Veggdyret har fulgt mennesker rundt i verden. De krever et tørt og varmt klima, og ble ikke vanlige i Norge før vi på 1 600-tallet fikk boliger som var bedre og varmere. De ble da til gjengjeld svært vanlige i hus.

graf-insekterVeggdyret oppsøker sine blodgivere når det er sultent. Veggedyr har de senere årene eksplodert. Dette skyldes sannsynlig vis øket reisevirksomhet. I tillegg er det stor sannsynlighet for at Veggedyr globalt har utviklet resistens mot en rekke insektmidler. Det kan tenkes at vi står overfor noe som ligner på en epidemi.

Noen tegn du kan se etter:

  • Fysiske stikk, og reaksjoner på kroppen. Kan ligne på myggstikk. Ofte samlet i grupper.
  • Små blodflekker på lakener og annet sengetøy.
  • Let i sømmer på madrassen, og i sprekker på sengerammen etter grupper av små svarte prikker. Dette er ekskrementer.
  • På de samme skjulestedene kan du også finne levende Veggedyr, og huder.

Trivselsområder

De gjemmer seg som regel i soverommet, i nærheten av sengen. Veggedyr kommer frem om natten og suger blod.

Formering

veggedyr-livssyklus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veggdyret legger omlag 200 egg, 4-5 egg om dagen. Veggedyrunger skifter hud fem ganger, og mellom hver gang trenger de et nytt måltid blod.

Skadeomfang og risiko

Problemer med veggdyr kan være ganske plagsomt da de kan fremkalle kløe og allergiske reaksjoner. Det skal for øvrig ikke være farlig, og det er ikke påvist overføring av blodoverførte sykdommer.

Bekjempelse og forebygging

Veggedyrproblemer har ofte sitt utspring i alle typer overnattingssteder i inn og utland. For eksempel: hoteller, hytter, ungdomsherberger og campingplasser. Du får dem med deg hjem via reiseeffekter, klær og sengetøy. Hvis du oppdager Veggedyr, er det viktig at du ikke tar klær og effekter inn i huset, før du har gjort tiltak. Den beste metoden er å legge alle effektene i fryseboksen et par dager før det tas inn i huset. Vasking av klærne kan også gjøres, og vi sannsynlig vis hjelpe. Frysing er dog sikreste metode.

For å bekjempe bestanden av Veggdyr globalt, er det svært viktig å reagere øyeblikkelig. Du må varsle alle berørte parter, og det må foretas en bekjempelse snarest mulig. Veggdyrbekjempelse er ikke lett, og det er sannsynlig at et skadedyrbekjempelsesfirma, slik som oss, bør gjøre dette.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon. Ring oss gratis på 800 83 002 eller gå til vår kontaktside.

Gratis døgnservice

ikon-veps

VEPS
Nå er vepsen løs. Bekjempelse fra Kr. 1500,- 
Les mer

Maur i huset? MAUR
Vi hjelper deg. Fra Kr. 2500,-
Les mer
veggedyr 11

VEGGEDYR
Ekle blodsugere. Vi er ekspertisen
Les mer

Kakerlakker KAKERLAKKER
ABS har bred erfaring. Ring oss.
Les mer
teaser_husmus

Mus i huset?
Mus gnager på ledninger. Ring oss nå.
Les mer

artikkel brunrotte

ROTTER I HUSET?
Nå trekker rottene inn.
Les mer