Veggdyr - veggedyr

Bekjempelse av veggedyr er noe av det mest kompliserte vi i bransjen driver med. Hvis du vurderer profesjonell hjelp kan du ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon, gå til vår kontaktside. Hvis du ønsker å forsøke selv først, gå til vår nettbutikk Skadedyrshop.no og kjøp produkter til bekjempelse av veggedyr.

Veggdyr - veggedyr

I motsetning til de fleste andre insekter er veggedyrene vingeløse. Bortsett fra de gangene de er fylt med blod, er kroppen tynn som papir. Fargen er nærmest rødbrun når den er fylt med blod, og mer grålig når den ikke har spist.

Veggdyret har fulgt mennesker rundt i verden. De krever et tørt og varmt klima, og ble ikke vanlige i Norge før vi på 1 600-tallet fikk boliger som var bedre og varmere. De ble da til gjengjeld svært vanlige i hus.

graf-insekterVeggdyret oppsøker sine blodgivere når det er sultent. Veggedyr har de senere årene eksplodert. Dette skyldes sannsynlig vis øket reisevirksomhet. I tillegg er det stor sannsynlighet for at Veggedyr globalt har utviklet resistens mot en rekke insektmidler. Det kan tenkes at vi står overfor noe som ligner på en epidemi.

Noen tegn du kan se etter:

  • Fysiske stikk, og reaksjoner på kroppen. Kan ligne på myggstikk. Ofte samlet i grupper.
  • Små blodflekker på lakener og annet sengetøy.
  • Let i sømmer på madrassen, og i sprekker på sengerammen etter grupper av små svarte prikker. Dette er ekskrementer.
  • På de samme skjulestedene kan du også finne levende Veggedyr, og huder.

Latinsk navn:

Cimex lectularius

Trivselsområder:

De gjemmer seg som regel i soverommet, i nærheten av sengen. Veggedyr kommer frem om natten og suger blod.

Formering:

Veggdyret legger omlag 200 egg, 4-5 egg om dagen. Veggedyrunger skifter hud fem ganger, og mellom hver gang trenger de et nytt måltid blod.

veggedyr-livssyklus

Skadeomfang og risiko:

Problemer med veggdyr kan være ganske plagsomt da de kan fremkalle kløe og allergiske reaksjoner. Det skal for øvrig ikke være farlig, og det er ikke påvist overføring av blodoverførte sykdommer.

Bekjempelse og forebygging:

Veggedyrproblemer har ofte sitt utspring i alle typer overnattingssteder i inn og utland. For eksempel: hoteller, hytter, ungdomsherberger og campingplasser. Du får dem med deg hjem via reiseeffekter, klær og sengetøy. Hvis du oppdager Veggedyr, er det viktig at du ikke tar klær og effekter inn i huset, før du har gjort tiltak. Den beste metoden er å legge alle effektene i fryseboksen et par dager før det tas inn i huset. Vasking av klærne kan også gjøres, og vi sannsynlig vis hjelpe. Frysing er dog sikreste metode.

For å bekjempe bestanden av Veggdyr globalt, er det svært viktig å reagere øyeblikkelig. Du må varsle alle berørte parter, og det må foretas en bekjempelse snarest mulig.

Veggdyrbekjempelse er ikke lett, og det er sannsynlig at et skadedyrbekjempelsesfirma, slik som oss, bør gjøre dette.

ABS Skadedyrkontroll AS jobber med bekjempelse av veggedyr hver eneste dag. Vi har alle verktøyene til rådighet for bekjempelse. Vi har også egen frysecontainer. Vi bistår deg med hele bekjempelsesprosessen fra befaring til ferdigstillelse. 
 
Ønsker du å se "gjør det selv" produkter for hvordan bli kvitt veggdyr? Se våre produkter i Skadedyrshoppen.